Halbuki filmin başında seyircilere gruba ne kadar da yatkın olduğunu göstermişti Issız Adam, filmdeki adıyla Alper. Sonunda böyle yalnız kalacağını kimse düşünemezdi heralde. Ne güzel de gidiyordu hayatı, neden koştun ki o kızın peşinden. Sabah uyan, mekânına git, biraz yemek yap, para kazan, sonra eve dön, yapman gereken "aile ziyaretleri"ni yap, tamam işte, daha ne istiyoRsun.(Viva imlâ rules - bknz. istiyoRsun)

Eyvallah, bir kızdan hoşlandın, peşinden koştun, elde ettin. Tamam işte, yine bırak orda. Kız (Ada) "sensör"el bir sex sonrası bitirdi seni be Issız Adam. Filmin ismi içinde kızın isminin de gizli olduğunu bunu yazarken farkediyorum bu arada. Issız "Ada"m. Acaba ıssız olan adam diil de kadın mıydı filmde. Arsız olduğunu anladım dolmaları yiyişinden ama ne kadar ıssızdı onu farkedemedim. Issız kadın, film boyunca dolmaları yerkenki gibi oynasaydı ödül alması kaçınılmazdı zaten.

ISSIZ ADAM, modern hayatın yalnızlaştırdığı insanları anlatan, yemekler, anneler, eski şarkılar ve aşk üzerine bir film. (http://www.issizadam.com/) Kendi web sitesinde de dediği gibi, yemekler, anneler, eski şarkılar, aşk üzerine bir film işte. (Issız Adam'ın ıssız bir Ada'ya düşse yanına alacağı 4 şeyi de burdan anlayabiliyoruz.) O kadar da anlam yüklemeyelim. Alper Ada el ele, hep beraber berbere diyip, Alper'in o saçlarını kestirmesini temenni edelim.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

ayrıca ıssız adam daki adamın karsılıgının ademe denk gelmesi bi gondermedi midir diye de dusunmeden edemedim ama dusunmedimde aslında. aslında belkide dusunmeden yazdım futursuzca... ayrıca belirtmek isterimki filmdeki oyuncuların, oyunculuk yetenekleri zamanında TRT de yayınlanan susam sokagındaki minik kus (aslında dana gibi)'la kıyaslanabilecek kadar iyi oldugunu soyleyebilirim. Tek rakipleri tahsin usta ve kırpıktır bence. bide filmdeki hatun kisisinin dolmaları gorunceki kurabiye canavarı varii hareketleri de bizi altın ayı odul toreninde zihnimizi mesgul edecek sahnelerdendir derim.

Yorum Gönder

Subscribe