KIYASLAMA YAPMAYIN

Yok öncekinin "eli" daha büyüktü, "bacakları" daha kalındı falan demeyin, elinizdekiyle yetinin.

PERİ MASALLARINA ALDANMAYIN

Pamuk Prensesi'nizi hiçbir zaman tek bir öpücükle kandıramayacaksınız. Sizin onu "nasıl" uyandıracağınızı merak edip elmanın zehirli olduğunu bile bile bile yemiş olabileceğini kabullenirseniz ilişkinizin ömrü uzun olabilir.

ORTAK İLGİ ALANI OLUŞTURUN

Evde kumar partileri düzenleyin. Kazananı ödüllendirin.

ZİHNİNİZİ OKUMASINI BEKLEMEYİN

"İçim sıkılıyo, adetim, geçen aydan bilmesi lazım, saymıyo mu günlerimi yoksa, surat da asıyorum, hala anlamıyo beni,off" demeyin adettendir diyip çekinmeden söyleyin.

ACELEYE GEREK YOK

Söz, müzik, nişan, düğün ille de olucak diye bişi yok.

MİZAH DUYGUNUZU GELİŞTİRİN

Seçtiğiniz mizah çeşidi önemli. "Eşşek şakası" mizah tarzını benimseyenlerin ilişkileri kısa sürebilir. "Hafif el-kol şakaları", "Abartısız mübalağa", "Sarkastiğim", "Cem Yılmaz'dan örneklemeler" mizah tarzları daha zararsız, beğenilmesi durumunda yararlı biledir.

KALİTELİ ZAMAN

Az zamanda büyük işler başarın. Önemli olan miktarı(boyu) değil kalitesidir(işlevi).

GELECEK ÖNEMLİ

Geleceğin CEO'su olmaya kasın. Kızı tavlarken "Yönetmen yardımcısı" olman yardımcı olabilir ama ilerleyen ilişki zarfında karşındaki, kendi filminin de çekilmesini isteyecektir.

AÇIK OLMAK ŞART

Her bi boku söyleyin. Sabah kalktığından akşam yatana kadar neler yaptığınızı anlatın ki bunalsın, bişi soramasın.

ONUNLA ARKADAŞ OLUN

İş başka arkadaşlık başka demeyin profesyonel ilişkinizi arkadaşlığa dökün. "İş arkadaşlığı", "Kader arkadaşlığı", "Asker arkadaşlığı", "Okul arkadaşlığı", "doktor-hasta arkadaşlığı" gibi yeni konseptlerle ilişkinizi renklendirin.
Uyarı: "Asker arkadaşlığı" konseptinde dikkatli olun.

MUTLULUĞU ÖNCE KENDİNİZDE ARAYIN

Bu lafın bi de "hata" ile yazılan versiyonu vardı diye düşünün. Sonra her bi boku neden kendimde arıyorum diye düşünmeyin, arayın ama sakın bulmayın. Mutluluğu kendinizde bulursanız ilişkiye neden ihtiyacınız olsun ki diye düşünüp ilişkiyi sonlandırabilirsiniz.

PARANIN ÖNEMİ AZALIR

İlişkiniz, "Aman canııııım, paranın lafı mı olur" raddesine gelmişse uzun ilişki adına iyi yoldasınız demektir. Ama bokunu çıkarmamaya gayret gösterin.

ONU ÖNEMSEYİN

Ona değer verin. Sonra değerinin üstünde satmaya çalışın. Talep azlığı olursa bir arz-talep eğrisi çizip makul fiyatı bulun. O fiyattan da hala alıcı yoksa bir an önce elinizden çıkarmaya bakın. İlerde para etmeyecektir.

SORGULAMAYI BIRAKIN

"14 Şubat 2008, saat: 21.30'da nerdeydin?", "Yaparken zevk aldın mı?", "Kiminki daha büyük?", "Aneni mi daha çok seviyon babanı mı?" gibi sorulardan kaçının. Aldığınız cevap sizi memnun etmeyecektir.

KENDİNİZE İNANIN

Kendinizi İnönü Stadı'nda bir Beşiktaşlı futbolcu gibi hissedin. Taraftarın "Bizler inandık siz de inanın" diye tezahürat yaptığını hayal edin. Ondan sonra maçı galip bitirmek sizin elinizde. 90 dk.da gol yiyebilirsiniz ama her zaman yediğinizden fazlasını atmalısınız.

ÇEVRENİZDEKİLERİN FİKİRLERİNİ DİNLEMEYİN

Çevrenizdekilerin fikirleri neyse zikirleri de odur. Onların evlendiği tiplere bakın. Haaa, baktın ki çevrende biri var, gitmiş Adriana Lima gibi bi hatun bulup evlenmiş, önünde saygıyla eğilin, deli divane olun, o başka.

KORKUYA YENİK DÜŞMEYİN

Partneriniz sizi türlü şakalarla korkutmaya çalışmak isteyebilir. Sakın korkunuza yenik düşüp "Ananızikiiimmm" diye bir ses çıkarmayın. İlişki biter bak söyliyim.

İŞLERİNİZİ EVE GETİRMEYİN

Mesleğe göre değişiklik göstermekle birlikte genel olarak denileni yapın ve eve iş getirmeyin. Mesela, genelevde çalışan bi partneriniz olursa sıçtınız. Ya da partneriniz pilotsa falan, o da sakat, bi bakarsın uçak var salonda.

ACILARINIZI UNUTMALISINIZ

Kötü bi çocukluk geçirmiş olabilirsiniz, bağsurunuz olabilir, gazınız vardır, insanlık hali.. Ama karşınızdakiyle bunları mümkün olduğunca az paylaşın, ilişki seviyesizleşebilir.

MÜKEMMELİ ARAMAYI BIRAKIN

"Ben bundan ayrılsam daha ne hatunlar, ya da ne erkekler bulurum" diye düşünmeyin, "Ulan ozaman neden bununla 2 yıldır çıkıyosun dallama!" diye sorarlar.

Not: 20 sır (Hürriyet Gazetesi) , meali (kadayifchi)

0 yorum:

Yorum Gönder

Subscribe